ANA SAYFA KURUMSAL MEVZUAT HİZMETLERİMİZ ŞUBELERİMİZ DUYURULAR REFERANSLARIMIZ İNSAN KAYNAKLARI İLETİŞİM
 
HİZMETLERİMİZ « Önceki Sayfa
İSG SAĞLIK TARAMA HİZMETLERİ
 

A - İşe Giriş ve Periyodik Muayene Formu

MUAYENEYİ DESTEKLEYEN TETKİKLER:

1- Akciğer Grafisi
Tozlu ve Kimyasal islerde çalışanların ise giriş ve periyodik muayenelerinde akciğerlerin radyolojik olarak incelenmesi gerektiğinde tomografi, sipirometrik inceleme gibi ileri tetkiklerin yapılması ise uygunluk değerlendirilmelerinde büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda;

•P-A Akciğer Filmi
•Akciğer Tomografisi
•Lateral Akciğer Filmi 
•Sipirometrik İncelemeleri yapılmaktadır.

Akciğer incelemelerinin sonuçları mesleki maruziyet hakkında bilgi içeren bir raporla sunulmaktadır.

2- Solunum Fonksiyon Testi
Tozlu ve kimyasal islerde çalışanların ise giriş ve periyodik muayenelerinde bu test yapılarak çekilecek Akciğer PA ile birlikte değerlendirilmektedir.

3- Kulak Odyo Testi
Odyolojik inceleme testleri ISO 8-1983 uluslararası standartlara uygun olarak yapılmaktadır. Ölçüm sonuçları ISO 1999 ve Amerikan standardı ANSI-S3-1 sınıflandırmasına uygun değerlendirilmektedir. Gürültülü islerde çalışanların her iki kulak havayolu ve kemik yolu ölçümleri ile işitme durumu değerlendirilerek rapor edilmektedir.

4- Tam Kan
Tanıda bulunmaya yardım edebilecek verilerin elde edilebilmesi için gerekli olan bir testtir. Tam kan sayımında 18-22 parametreye bakılmakta olup, sonuçlar diğer bulgularla birlikte değerlendirilir.

5- Kanda Ağır Metal ve Kimyasal Testler
"Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği" gereğince, kanda ağır metal karışma riski olan sektörlerde çalışan isçilerin durumlarının değerlendirilebilmesi için yapılan tetkiklerdir. Bunlar başlıca: Civa, kadmiyum, nikel, kurşun, arsenik, idrarda fenol, hippürük asit vb. maddelerinden oluşmaktadır.

6- Tetanos Aşısı
Çalışma ortamlarından kaynaklanabilecek tetanos hastalığı riskine karşı tedbir olarak yapılan koruyucu sağlık hizmetidir.

7- Risk Gruplarına Göre Belirlenecek Diğer Tetkikler ve Aşılar
Her sektörün kendine göre risk içerdiği düşünüldüğünde, işyerlerinde çalışan isçiler için birçok tetkik söz konusudur. Sektöre göre yapılacak risk araştırması sonucunda tetkik tespitleri yapılıp uygulanmalıdır. Gerektiğinde diğer aşılar da yapılmalıdır.

8- Göz Muayenesi
“Ekranlı Araçlar” yönetmeliği kapsamında göz kusurlarının ve gerekli tedavi yöntemlerinin tespit edilebilmesi için gerekli tetkik ve muayenedir.


B - Portör Muayenesine Esas Teşkil Eden Tetkikler
1593 Sayılı UHK'nun 126 ve 127'nci maddeleri gereği “Gıda ile temas edenler her 3 ayda bir bulaşıcı hastalık taşımadığına dair sağlık raporu almalıdır” denmektedir.

MUAYENEYİ DESTEKLEYEN TETKİKLER:

1- Akciğer Grafisi
1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun amir hükmü gereği, gıda ile temas edenler kendilerini muayene ettirip bulaşıcı hastalığı olmadığına dair sağlık raporu almaları emredilmiştir. Bu kapsamda gıda ile temas edenler akciğer tüberkülozu taşımadığına dair belge almak üzere akciğer filmi çektirmektedir.

2- Gaita Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Yapılan incelemede amaç sindirim sisteminde bulunabilecek bulaşıcı hastalık amillerini tespit etmektir.

3- Gaita Parazit
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Bulaşıcı hastalık riskine karşı parazit aranması tetkikidir.

4- Burun Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Yine bulaşıcı hastalıklar kapsamında özellikle staphylococcus aureus aranır.

5- Boğaz Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Yine bulaşıcı hastalıklar kapsamında boğazda beta hemolitik streptekok aranır.

6- El Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Bulaşıcı hastalık riskine karşı yapılır.

7- Hepatit B Taraması
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir testtir. Hepatit B bulaşma riskine karşı yapılır.

8- Hepatit B Asisi (Taraması Negatif Çıkanlara)
Hepatit B taraması negatif çıkan isçilere yapılan aşıdır.

9- Grip Asisi
Gıda sektöründe çalışan işçiler için gerekli bir tetkiktir. Bulaşıcı hastalık riskine karşı yapılır.

 
       
       
 

İŞ SAĞLIĞI
İŞ GÜVENLİĞİ
MERKEZİ
ORTAK SAĞLIK
VE GÜVENLİK BİRİMLERİ
İŞ GÜVENLİĞİ
UZMANLIĞI EĞİTİM
KURUMUMUZ
İLK YARDIM
EĞİTİM
MERKEZLERİ
İ S G LABORATUVARI
 
 

Samimi ekip ruhuna uygun olarak; görev bilinciyle çalışmak, günümüz teknolojisini ve tecrübelerini birleştirerek kaliteli hizmet vermek i’nin görevidir.

İsm İş Saglık Merkezi Ortak Saglık ve Güvenlik Birimi, çalisanlarının üstün bir ekip çalışması ile verimliliğin ve rekabet gücünün arttıgı, sürekli gelişen kalitesi ile de müşterilerini memnun eden bir şirket olmak amacındadir...

  » Kurumsal
  » Kalite
  » İnsan Kaynakları
 
  İşte Güvenlik İş Sağlığı ve Güvenliği Dergimiz. »
  21 ARALIK 2013 TARİHİNDE YAPILAN İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİ »
  Yeni Web Sitemiz Yayında.. »
 
  İSG SAĞLIK TARAMA HİZMETLERİ »
  İSG EĞİTİM HİZMETLERİ »
  ÇEVRE DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ »
ŞUBELERİMİZ
 
Şubelerimize
Ulaşmak için lütfen tıklayınız »
REFERANSLARIMIZ
 
Referanslarımıza
Ulaşmak için lütfen tıklayınız »
SORGULAMALAR
Çalışma Süresi Hesaplama için lütfen tıklayın »
 
   
  © 2013 İSM SAĞLIK.
  Tasarım : Arena Medya